Menü

7 újabb érdekesség a szexről 

1. A vibrátorokat a 19. században gyógyászati célokból találták fel. Azoknál a nőknél alkalmazták, akik rendszeresen hisztériás rohamokat produkáltak. A rezgések által kiváltott orgazmus megnyugtatta a pácienseket, vagyis „elmulasztotta” a tüneteket.

2. Mosolyogj! A sperma cinket és kalciumot tartalmaz, amely összetevők bizonyítottan segítenek megelőzni a fogszuvasodás kialakulását.

3. A szomorú igazság: megdöbbentő, de az Amerikai Pszichiátriai Társaság egészen 1973-ig mentális betegségként tartotta számon a homoszexualitást.

4. Manapság az amerikai hadsereg brosúráin olyasmi jelszavak szerepelnek, mint hogy „Védjük országunkat!”, de nem volt ez mindig így. A második világháború idején egészen mást hirdettek a katonáknak kiosztott szórólapok. Többek között például azt, hogy: „Don’t forget – Put it on before you put it in!” Hangzatos, nem igaz? A felhívás annyit tesz, hogy ne felejtsd el feltenni, mielőtt beteszed. A katonák ugyanis gyakran tértek haza különböző nemi betegségekkel megfertőzve, az amerikai kormány pedig több millió dollárt költött orvosi költségekre, ezért igyekeztek inkább a megelőzésre helyezni a hangsúlyt.

5. Sokszor volt már róla szó, de nem árt újra tudatosítani: 30 perc aktív szex 200 kalóriát éget el. És mellesleg szórakoztatóbb is, mint edzőterembe járni.

 

6. A Broadway-előadásokon látott burleszk jelmezek a legtöbb ember számára magát a szexualitást testesítik meg, hiszen a nőiességet maximálisan kiemelik a különleges megoldásaik. Gondoljunk csak Dita Von Teese-re. A ruhák eredete a valóságban azonban sokkal kiábrándítóbb, habár tény, hogy köze van a szexhez. A ruhák ilyen kialakítását a 15. század prostituáltjai alkalmazták azért, hogy eltakarják a vendégeik számára nem kívánatos dolgokat, melyek meghiúsították volna az üzletet. Gondolunk itt például a szeméremcsont környékén tanyázó tetvekre vagy a szifilisz tüneteire.

7. Hongkongban az igazságszolgáltatás valamivel többet nyújt egy szimpla tartásdíjnál a megcsalt feleségek számára. Ott ugyanis törvényesen engedélyezett, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy a férj csalja hitvesét, ebben az esetben az szabadon, legálisan veheti el a hűtlen fél életét. Persze azért vannak kikötések: a gyilkolás csak abban az esetben törvényes, ha szabad kézzel történik.