Menü

Hogyan ismerkedjünk szórakozóhelyen?

A társkeresés manapság már szinte csak az internetre korlátozódik. Nem csak a “régi jól bevált” társkereső oldalakat használjuk erre a célra, hanem a különböző közösségi oldalakon történő barangolás is bevett szokás szokott lenni. Ennek köszönhetően igen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy valós időben és térben, hogyan is kell leszólítani a kiszemelt személyt, vagy mivel lehet hívni a figyelmét. Élőben teljesen más reakciók lépnek életbe, mint a számítógép előtt ülve.

Ilyenkor minden egyes arcrezzenés üzenetet küld nekünk, hogy milyen irányba tartunk az ismerkedés, vagy akár “a majdnem összejött” lehetőség rögös útján. És persze élőben ott van a hangsúly is, amiből szintén egyértelmű jelzést kapunk, hogy folytassuk a beszélgetést, vagy inkább vonuljunk vissza. Ha ismerkedni szeretnénk, - legyen az disco, házibuli, fesztivál vagy kocsma - az első és legfontosabb dolog, hogy kiszemeltünk figyelmét magunkra vonjuk és rajtunk is tartsuk. Nem kell a leghangosabbnak, vagy legextrémebben öltözöttnek lenni.
első találkozás
Kiválasztottunk figyelmét egy “hosszabb szemezéssel”, vagy egy aprócska mosollyal is magunkra terelhetjük. Ebből már tudni fogja, hogy tetszik nekünk és ha ez kölcsönös, utána léphetünk az ismerkedés lépcsőjén a következő fokra, a megszólításra. Bárhol is szeretnénk ismerkedni arra azért ügyeljünk, hogy ne erősen ittas állapotban szólítsuk meg kiszemeltünket, mert ha korábban még nem vette észre rajtunk, hogy koordinációs problémákkal küszködünk, később ki fog derülni. Példákat most nem említenénk, maradjunk annyiban, hogy unszimpátiát okozunk vele. Persze akik alkohol nélkül is eltudják magukat engedni, azoknak ilyen gondja nem lesz. A megszólításnál pedig valami egyszerű - találó, vicces mondattal indítsunk. Akkor biztosan nem fognak elhajtani minket. Utána pedig már egymást fogják követni az események.
Sok sikert!