Menü

Hogyan kerüljük el a kínos csendet az első randin?

Többféleképpen lehet randevút szervezni. Induljunk ki a legjobban elterjedt módszerből, amikor úgymond időpontot kérünk a másik féltől a találkozásra. Ha megadatik a lehetőség hogy a randevú előtt némi információt tudunk szerezni a másik félről - mondjuk valamelyik közösségi oldalon, vagy chaten keresztül -, akkor nem igazán kell aggódni a téma miatt, hiszen előző információinkból kiindulva nagyjából képben vagyunk, hogy miben is érdekelt kiszemeltünk.

 

Ha erre viszont nincs lehetőségünk, akkor sem kell kétségbe esni. Ebben az esetben nyugodtan kérdezősködhetünk, hogy mivel foglalkozik a beszélgetőpartnerünk, mi a munkája, mi a hobbija. Végülis azért találkoztunk vele, hogy jobban megismerjük. Ha mondjuk a hobbitok nagyon hasonlít, vagy esetleg kiderül, hogy ugyanazokat a dolgokat kedvelitek akkor szintén nem lesz probléma a beszélgetéssel, hiszen megvan a közös téma.

De ha úgy veszed észre, hogy esetleg partnered nem annyira közlékeny típus, akkor sincs semmi baj. Nyugodtan beszélj magadról. Mond el, hogy te mit szeretsz csinálni, hova szeretsz járni. Ne abból indulj ki egyből, hogy azért nem osztja meg a dolgait, mert nem kedvel és minél hamarabb túl akar lenni az egészen. Lehet, hogy abba a típusba tartozik, aki nehezebben nyílik meg egy idegen előtt. Esetleg az is lehetséges, hogy jobban izgul, mint te. Viszont bálványként beállítani magunkat egyáltalán nem nyerő ötlet. Túl sokat se beszéljünk magunkról, mert az olyan érzést kelthet a másikban, hogy csak mi vagyunk a középpontban és nem is érdekel minket, hogy vele mi a helyzet.

 

 

 

A viccelődés minden mennyiségben megengedett. Abból még senkinek sem származott baja randizás közben, hogy nevetett egy jót. Nem probléma ha kicsit elgondolkodunk azon, amit a másik mondott, de hosszasan ne hallgassunk. Akkor fog következni a kínos csend, amit el szeretnénk kerülni. Ha vacsorázni hívtad és jól sikerült a program, nem muszáj egyből különválni. Ha a másik fél is benne van, elmehettek valamilyen szórakozó helyre együtt, hogy tovább folytassátok a randit. Ha ilyen történik akkor egész biztos, hogy lesz következő alkalom is.