Menü

Mit csináljunk, ha képbe kerül egy harmadik?

A kapcsolatok és a házasságok legtöbb esetben azért érnek véget, mert képbe kerül egy harmadik fél. Ilyenkor nem egyszerű megőrizni a hidegvérünket és józanul gondolkodni. A legtöbb ember ilyenkor magában keresi a hibát, esetleg valaki másban. Pedig ilyesmiről szó sincs.
Van úgy, hogy egyszerűen ellaposodik a kapcsolat és valaki más társaságát keresi az egyik fél. Ilyenkor a legcélravezetőbb, ha átbeszéljük a dolgokat és közöljük partnerünkkel, hogy már nem érezzük azt amit korábban és valaki mással szeretnénk az időnket tölteni. Ezt a lépést nagyon nehéz meglépni, de próbáljunk minél kíméletesebb lenni hamarosan egykori társunkkal.
  
 
 
Ilyenkor a kiszolgáltatott fél érzi magát a legrosszabbul. Sokan próbálkoznak azzal, hogy megpróbálják tovább folytatni a kapcsolatot és kijavítani az addigi hibákat, megoldani a problémákat, de ez csak ideiglenes megoldás. Mintha egy összetört tányért megragasztanánk. Egy darabig alkalmas a feladat ellátására, de előbb-utóbb szét fog esni.
Nagyon ritka amikor azonban mégis sikerül letisztázni a dolgokat és sikerrel venni az akadályokat. Alakuljon bárhogy is, az őszinteség a legfontosabb dolog. Nem feltétlen muszáj a legmélyebb részletekbe belemenni ha váltani szeretnénk - és ez most egy kicsit erősen hangzik -, de a legfontosabb dolgokat közöljük partnerünkkel. És ha mi vagyunk a szenvedő alany, akkor fogadjuk el, hogy mostantól nélkülünk robog tovább a szekér, amin nemrég még boldogan utaztunk. De ne legyünk letörve, legközelebb egy hintó jön el értünk.