Menü

Mit tegyünk ha a párunk boltkóros?

A különböző üzletekbe és boltokba leginkább a hölgyek szeretnek betérni és órákat ott tölteni vásárlással akár napi szinten is. Azon kívül, hogy ez rengeteg időt vesz igénybe - amit akár egymásra is lehetne fordítani -, nem túl pénztárca barát hobbi.

 

Vannak akik néhány óra alatt képesek elkölteni a havi fizetésüket még akkor is, ha éppen egyáltalán nem volt szükség újabb ruhadarabok beszerzésére. Amikor pedig már késztetést érzünk, hogy muszáj vásárolni, akkor már egy komolyabb szintre érkeztünk. Ilyenkor már betegségről beszélünk. A vásárlás egyfajta függőséget okozhat.

 

 

 

Amikor attól érezzük boldognak és kielégültnek magunkat, ha jól bevásároltunk ruhákból. A másik fél természetesen értetlenül áll, hogy most erre megint miért volt szükség, hiszen úgyis rogyásig van a szekrény ruhákkal. Ezt a problémát időben fel kell ismerni és ha szükség van rá kezelni is kell. Vannak kifejezetten erre a betegségre megoldást nyújtó pszichológusok.

 

És ilyenkor persze nyugodtan le kell ülni és megbeszélni egymással a dolgokat lehetőleg anélkül, hogy leordítanánk egymás haját. A megbeszélés segítség lehet mindkét fél számára, hiszen ilyenkor rávilágítunk a problémára, amit párunk esetleg nem vett észre eddig.

 

Az anyagi vonzatú beszélgetéseket pedig minden esetben meg kell ejteni még akkor is, ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem számít mennyi Deákot költünk el.